Hoppa till innehåll

Pilgrimsresa till det heliga landet

Pilgrimsresa till det heliga landet

Följ med på pilgrimsresa till det heliga landet Israel

18 - 25 mars

Pris 24 500:-/person (Enkelrumstillägg tillkommer med 4900:-)

Avresa från Kastrup

Många drömmer om att få komma iväg till Det Heliga Landet, här är resan som kan göra den drömmen verklig.

Reseledning
Resan arrangeras och leds av biskop emeritus Jan-Olof Johansson, Klostergatan 11 B, 352 31 Växjö.

För bokning
E-post Jan-Olof: jano.johans@gmail.com
Tel: 070 541 58 57

Betala resa 24.500:-
Betala resa 29.400:- (Med enkelrumstilägg)
piece-gcd268f6bb_1920

Reseupplägget ser ut som följer.

Lördag 18 mars

Vi flyger från Kastrup kl 10.25 via Warszawa till Ben Gurion, Tel Avivs flygplats, 18.55. En buss står beredd att ta oss till Galileen. Vi får en liten matsäck med oss på bussen. Efter ca tre timmar är vi framme vid vårt hotell som ligger på Saligprisningarnas berg vid Genesarets sjö. Här ska vi bo i två nätter.

Söndag 19 mars

Efter frukost firar vår inledande pilgrimsmässa med den magnifika utsikten över Genesaret. Därefter vandrar vi ner för berget eller snarare kullen och går till Genesarets strand och Primatkapellet. (De som inte vill vandra får åka buss.). Vi fortsätter med bussen till Kafarnaum, Jesu stad, och därifrån till andra sidan sjön och kibbutzen Ein Gev, där vi äter lunch och kan ta oss ett dopp i sjön. En båt tar oss sedan tillbaka över sjön och bussen upp till vårt härbärge och en stunds vila före middagen.


Måndag 20 mars

I dag påbörjar vi färden mot dagens slutmål som är Jeriko. Kanske någon varit uppe och sett solen gå upp över Genesarets sjö. Vårt första stopp är staden Nasaret där vi ser Mariabilder från hela världen i Bebådelsekyrkan.
Färden fortsätter i Marias och Josefs fotspår genom Samarien. Vi äter en genuin arabisk lunch i Sebastje, som var huvudstad i Nordriket Israel och då hette Samaria. Vi fortsätter till Sykars brunn i Nablus som vi stannar till vid och kan konstatera att den är djup som det står i Bibeln.
Efter ytterligare bussfärd genom Samariens bergsökenlandskap stannar vi till i Taybeeh, en kristen stad, som ligger två mil norr om Jerusalem och som är känt för sina oliv- och fruktodlingar men också för sitt ölbryggeri, det första palestinska.
När vi sätter oss på bussen igen är det ett par mil kvar genom Juda bergsöken innan vi är framme i Jeriko och vårt hotell där.

Tisdag 21 mars

Vi är nu ca 200 meter under havets yta, i världens äldsta stad Jeriko Vi åker en bit upp mot Frestelsens berg för att ha en fin utsikt över oasen Jeriko. Vi besöker också Qumran där Döda havsrullarna hittades. Vid Jesu dopställe får vi känna på vattnet i floden Jordan och har Jordanien mitt emot oss på andra stranden. Ett bad i Döda havet vill man inte missa. Där äter vi också vår lunch.
Hemma igen på hotellet kan den som önskar ta ett bad i poolen före middagen. Eller varför inte efter middagen i månskenet över öknen.

Onsdag 22 mars

Idag åker vi upp genom Juda bergsöken till Betlehem och börjar dagen med att fira julotta på Herdarnas äng. Sedan besöker vi Den Gode Herdens skola och får träffa rektor Aida, någon lärare och några av flickorna som berättar och visar oss runt.
Vi åker till The Walled Off Hotel, graffitimålaren Banksy´s nya spektakulära hotell vid muren. Där äter vi lunch. Vi får sedan tid att bekanta oss lite med det gamla Betlehem innan vi går in i Födelsekyrkan där vi förhoppningsvis får möjlighet att i Jesu födelsegrotta sjunga Stilla Natt. Då hör man snart sången på flera språk när pilgrimer från andra delar av världen stämmer in.

Torsdag 23 mars

Vi lämnar Betlehem och åker till Jerusalem och upp på Olivberget med sin välkända vy över staden för att vandra ned för berget genom Getsemane och in i gamla staden genom Lejonporten. Vi går Via Dolorosa fram till Gravkyrkan. Vi suger in atmosfären i de trånga basarerna. Vi har kommit till en stad som är en blandning av gammalt och nytt, öst och väst, en stad som präglas av tre religioner och politiska stridigheter men också en stad där människor lever, skrattar och gråter, älskar och drömmer om fred.
Lunch äter vi tillsammans på restaurang Notre Dame strax utanför stadsmuren och fortsätter sedan till Västra muren och Tempelberget innan vi checkar in på vårt hotell.

Fredag 24 mars.

För dem som önskar gör vi en meditationsvandring på Via Dolorosa tidigt i soluppgången innan
affärerna öppnat.
Efter frukost åker vi till det moderna västra Jerusalem. Vi gör ett besök på Svenska Teologiska Institutet där vi också äter lunch och firar mässa. Några timmar på egen hand och fri fot är sedan en möjlighet

Lördag 25 mars

Vii åker från hotellet i Jerusalem på morgonen till Tel Aviv och Ben Gurions flygplats för hemresa och anländer till Kastrup kl 19.00.